در پی اظهارات مدیرکل ارشاد قزوین :
آیا متولی فعالیتهای قرآنی قزوین با ساختار شورای توسعه فرهنگ قرآنی آشنا نیست؟
شورای توسعه فرهنگ قرآنی اصلیترین مرجع سیاستگذاری فعالیتهای قرآنی استان قزوین محسوب میشود و طبق آییننامه مصوب، باید به طور ماهانه جلسهای را با حضور اعضا تشکیل دهد اما متأسفانه در ۱۳ ماه گذشته تنها دو جلسه در استان قزوین برگزار شده است.
این شورا که با دبیری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان باید تشکیل شود، نقشی مؤثر در فعالیتهای قرآنی دارد و باید در این راستا نیز حرکت کند اما گویا هنوز مسئولین استان قزوین و مخصوصا مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین که مسئولیت دبیری این جلسات را دارد هنوز با ساختار این شورا آشنا نیست.
مهدی احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در گفتوگو با خبرگزاری ایکنا اظهار کرد: موازی کاری در فعالیتهای قرآنی استان را آزار میدهد و قسمتی از کار شورا را به آموزش و پرورش واگذار کردهاند و ما باید در برخی از کارها به سامان آموزش و پرورش مراجعه کنیم.
وی با بیان اینکه از معاونت قرآنی وزارت ارشاد درخواست تجمیع این مجموعههای قرآنی را داریم، در اظهار نظری عجیب افزود: مؤسسات قرآنی، شورای توسعه فرهنگ قرآنی و شورای توسعه قرآنی آموزش و پرورش باعث خواهد شد تا یکپارچی و وحدت قرآنی در استان قزوین از بین برود.
این مسئول یکی از اقدامات فعالیتهای قرآنی در استان را تشکیل بانک اطلاعاتی دانسته و عنوان کرد: مؤسسات قرآنی استان قزوین، مؤسسات قرآنی قدرتمندی هستند و نمایشگاه قرآنی فاخری هم به زودی و در آبانماه در استان قزوین برپا خواهد شد.
گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین از چند زاویه قابل بررسی و توجه است و میتوان به آن توجه کرد.
در نگاه اول باید با بررسی کافی متوجه منظور مدیرکل ارشاد از برخی شوراهای موازی کار بشویم. چون اگر به دنبال حذف موازیکاری در حوزه قرآن استان قزوین باشیم بالطبع هدف قانونگذار از ایجاد شورای توسعه فرهنگ قرآنی به ریاست استاندار و نماینده ولیفقیه در استان قزوین نیز حذف همین موازیکاریها و ایجاد یک نظم و هارمونی در فعالیتهای قرآنی است و حال باید دید که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین به عنوان دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با چه نگاه و رویکردی موازیکاری را دلیل عدم برگزاری جلسات این شورا میدانند و گویا خبر ندارند که این شورا باید به نبال حذف همین موازیکاریها باشد.
از سوی دیگر با پذیرش این نکته که برگزاری جلسات و شوراهای قرآنی در ادارات و دستگاههای دیگر موازیکاری است پس باید به این نتیجه رسید که هیچ سازمان، نهاد و دستگاه دیگری نباید در ذیل خود مجموعه قرانی داشته و یا جلسات قرانی تشکیل دهد و بر اساس همین دیدگاه نیز انجام فعالیتهای قرآنی در تبلیغات اسلامی، کانون مساجد، اوقاف و امور خیریه و دستگاههای دیگر غلط و به زعم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین موازیکاری است.
بدون شک مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین به این امر واقف هستند که این شورا با حضور ارشدترین مقامات استان قزوین باید این فعالیتها در دستگاههای دیگر را یکنواخت، هماهنگ و در راستای اهداف و سیاستهای قرآنی استان شکل دهد.
اما این گفته مدیرکل ارشاد را شاید بتوان مربوط به کارگروههای ذیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز دانست و شاید اشاره ایشان به اداره کل آموزش و پرورش مربوط به کارگروههای سهگانه این شورا و ریاست آموزش و پرورش بر کارگروه آموزش عمومی قرآنی است.
طبیعتاً نمیتوان باور کرد که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین وجود کارگروههای سهگانه در این شورا را موازی کاری میدانند که اگر اینگونه باشد وجود کمیسیونها در مجلس شورای اسلامی و یا حتی کارگروههای ذیل شورای فرهنگ عمومی نیز به مثابه موازیکاری محسوب میشود.
این انتظار وجود دارد که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به جای حذف دیگر دستگاهها با بهانه موازیکاری از ظرفیت برجسته و ویژه این دستگاهها در توسعه فعالیتهای قرآنی استفاده کند نه اینکه با ادعایی عجیب، در تلاش برای حذف این دستگاهها باشد.
به نظر میرسد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با بیان این مواضع به نوعی در تلاش است تا بتواند برگزار نشدن جلسات شورای توسعه را توجیه کند.
بیشک بهرهمندی از تجارب استانهای موفقی همچون خراسان رضوی و خوزستان و استان مرکزی میتواند ابهامات و سؤالات درون ذهنی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را نیز رفع کند.
شرایط فعالیتهای قرآنی در استان قزوین بهگونهای نیست که بتوان از کنار آن ساده گذشت و مسئولین اداره کل فرهنگ و ارشاد باید هرچه سریعتر با ایجاد یک همافزایی در جامعه قرآنی شورای توسعه فرهنگ قرآنی را برگزار کنند.